Повтарящите се намеци на Русия за използването на ядрени оръжия след удар

...
Повтарящите се намеци на Русия за използването на ядрени оръжия след удар
Коментари Харесай

Пригожин за Медведев и Володин: Клоуни, заплашващи с ядрено отмъщение заради детски дрон”

Повтарящите се подмятания на Русия за използването на ядрени оръжия след " удар с дрон "  срещу Кремъл карат Москва " да наподобява като смешник ", съгласно шефа на Wagner Group Евгений Пригожин, оповестява " Нюзуик ".

В сряда пресслужбата на Кремъл съобщи в изказване, че държавното управление на Украйна е " пробвало да нанесе удар с дрон " и " ликвидиране " против съветския президент Владимир Путин.

Два безпилотни летателни апарата (БПЛА) се " разрушиха " на територията на Кремъл, само че не са предизвикали щети или са довели до жертви, оповестиха от Кремъл. " Русия си резервира правото да предприеме контрамерки, където и когато сметне за належащо ", добави Кремъл.

Киев незабавно отхвърли всякакво присъединяване. " Ние не нападаме Путин или Москва, ние се бием на наша територия ", отговори украинският президент Володимир Зеленски.

Михайло Подоляк, консултант на началника на кабинета на Зеленски, повтори думите на Зеленски, добавяйки в Twitter, че " Украйна води извънредно отбранителна война и не нападна цели на територията на Руската федерация ", защото " това не взема решение никакъв боен въпрос ".

След инцидента някои съветски публични лица наподобява предложиха потреблението на ответни нуклеарни оръжия срещу Украйна. Вячеслав Володин, ръководителят на съветската Държавна дума, написа в Telegram, че " ще желаяме потреблението на оръжия, способни да спрат и унищожат " Украйна.

Дмитрий Медведев, някогашният съветски президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, също написа в Telegram, че " не остават други варианти, с изключение на физическото елиминиране на Зеленски и неговата клика ".

В отговор на питане на пресата в обществените медии Пригожин сподели, че " потреблението на нуклеарни оръжия в отговор на дрон, несъмнено, е изключено ".

Русия би трябвало да даде приоритет на това да стане " водеща мощ " в създаването на БЛА и " да отговори с тъкмо същите дронове ", сподели Пригожин в изказване.

" Приличаме на клоуни ", заплашващи с нуклеарно възмездие против " детски дрон ", добави Пригожин.

Пригожин управлява наемните сили на Вагнер, които изиграха значима роля в интервенциите на Русия в Украйна. Влиятелен съдружник на Путин, Пригожин обществено се сблъсква с съветското военно командване и съветското министерство на защитата.

В изказването си Кремъл сподели, че счита случая за " планувана терористична офанзива и опит за ликвидиране на президента, осъществен преди Деня на успеха и парада на 9 май, където се чака да участват и задгранични посетители ", добавяйки, че Путин е незасегнат.

Денят на успеха в Русия отбелязва успеха на Съветския съюз над нацистка Германия и е значим народен празник.

В четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Москва обмисля " необятно многообразие " от отговори, съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

" Естествено, не мога да ви дам детайлности тук ", добави Песков. " Във всеки случай става въпрос единствено за добре премислени стъпки, които дават отговор на ползите на страната ни. "

Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната обаче съобщи в сряда, че " няколко знака допускат, че ударът е вътрешно извършен и целеустремено проведен " от съветските управляващи.

Вероятно това е " опит да се придвижи войната вкъщи, на съветската вътрешна публика ", добави мозъчният концерн.

 

Инфо: " Епицентър "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР